×

Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Novalje od 24.03.

Utorak, 24. Ožujak 2020  |   Grad Novalja  |   49

Dana 24. ožujka 2020.g. Stožer civilne zaštite Grada Novalje održao je svoju redovnu dnevnu sjednicu putem videokonferencije.


Svi nazočni članovi Stožera podnijeli su dnevno izvješće o situaciji iz područja njihove nadležnosti a vezano uz koronavirus.
Utvrđeno je da je na području Grada Novalje situacija i dalje zadovoljavajuća te nema zaraženih osoba.

Arburoža će danas završiti sa radovima obilježavanja helidroma nasuprot Doma zdravlja.

DVD Novalja pristupit će dezinficiranju i pranju dijelova javnih površina čim vremenski uvjeti to dozvole.

Volonteri crvenog križa od danas će na raspolaganju imati još dva vozila (uz kombi sportske zajednice). Jedno vozilo ustupila je Arburoža a drugo Grad Novalja.

Sa današnjim danom podijelili smo oko 1300 zaštitnih maski. Najveći dio zaštitnih maski izrađeno je u Novalji, a manji dio je nabavljen putem trgovina. Maske su se dijelile prvenstveno u cilju zaštite osoba koje su u neposrednom kontaktu sa ljudima - zdravstveno osoblje, volonteri, te radnici i službenici u trgovinama i službama (FINA, Pošta, banke). Nakon toga maske su dobile i tvrtke koje imaju veći broj radnika na jednom mjestu (gradilišta). Nadamo se da ćemo ubrzo moći podijeliti još maski.

Danas će se održati sastanak sa Udrugom obrtnika Grada Novalje na kojem će se zajednički razmotriti mjere koje će Grad Novalja poduzeti u cilju zadržavanja radnih mjesta. U prvom krugu razgovora tema će biti poslovni subjekti koji su direktno pogođeni Odlukom od 19.03.2020.g. (prestanak rada ugostiteljskih objekata, frizerskih salona i sl.)

Daje se preporuka investitorima i voditeljima gradilišta na kojima rade radnici bez prebivališta na području Grada Novalje da vode računa da se radnicima dostavlja hrana na gradilišta i da se ne odlazi u velikim grupama u trgovine.



STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA NOVALJE
Gradonačelnik, Ante Dabo




Podijeli:  


Top