×

OTVOREN VODOSPREMNIK KOMOROVAC II

srijeda, 20. ožujka 2024  |   Grad Novalja  |   311

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u Novalji je svečano otvoren vodospremnik Komorovac II, čime je značajno poboljšana vodno-komunalna infrastruktura ove aglomeracije. Novi vodospremnik, kapaciteta impresivnih dodatnih 5.000 kubnih metara, predstavlja ključni korak prema osiguranju stabilne vodoopskrbe za cijeli otok, s vizijom pokrivanja potreba stanovništva i turista u sljedećih 20 do 30 godina.

Osim toga, planirane su i investicijske mjere u sustavu javne odvodnje i pročišćavanju, uključujući sanaciju postojećeg sustava, proširenje i unapređenje funkcionalnosti te izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda koji bi trebao biti gotov do kraja 2025. godine.

Projekt vrijedan više od 41 milijun eura (bez PDV-a) obuhvaća ne samo izgradnju i sanaciju vodospremnika, već i izgradnju precrpne stanice Komorovac i dogradnju sustava javne odvodnje, kao i naprednih nadzornih upravljačkih sustava.

Gradonačelnik Ivan Dabo istaknuo je kako projekt simbolizira uspješnu suradnju lokalne, regionalne i centralne vlasti. “Mijenjamo krajolik na bolje. Priroda ostaje netaknuta, a budućim naraštajima ostavljamo nasljeđe sigurnosti i prosperiteta,” dodao je.

Zoran Đuroković, direktor Hrvatskih voda, pohvalio je projekt kao primjer održivog razvoja i napomenuo kako je od ideje do realizacije prošlo 12 godina. “Investicije poput ove osiguravaju da otok Pag ne samo da zadrži, nego i poboljša kvalitetu života, posebno tijekom izazovnih turističkih sezona,” rekao je Đuroković.

Svečano otvorenje vodospremnika Komorovac II obilježava završetak važne faze u projektu poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Novalja, s obećanjem održive budućnosti za otok Pag. Projekt ne samo da osigurava kvalitetnu vodoopskrbu, već i doprinosi zaštiti okoliša i unapređenju javnog sustava odvodnje, čime se otok Pag postavlja kao primjer uspješnog upravljanja prirodnim resursima u Hrvatskoj.
Galerija slika:

Podijeli:  


Top