×

SVEČANO OTVORENA PRIMORSKA ULICA I RIBARSKA LUKA

četvrtak, 14. ožujka 2024  |   Grad Novalja  |   975

U nazočnosti potpredsjednika Vlade RH i ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića te ministrice poljoprivrede Marije Vučković, kao i ostalih visokih uzvanika danas je u Novalji upriličeno svečano otvorenje dva kapitalna projekta: rekonstrukcija i dogradnja ribarske luke te rekonstrukcija Primorske ulice.

Radovi na Primorskoj ulici, vrijedni gotovo 6 milijuna eura, transformirali su pristupnu cestu u modernu arteriju koja vodi do srca Novalje i njene obnovljene luke, omogućavajući lakši i sigurniji pristup za stanovnike i posjetitelje.

S druge strane, projekt ribarske luke vrijedan 4.766.830,99 eura, dovršen je do kraja 2023. godine, a nova infrastruktura sada može ugostiti 31 ribarsko plovilo dužine do 20 metara, pružajući im sigurno utočište i bolje uvjete za iskrcaj ulova.

Tom prigodom nazočnima se obratio i gradonačelnik Ivan Dabo te uputio zahvalu svim sudionicima u projektu, s posebnim priznanjem Vladi Republike Hrvatske, ministrici Mariji Vučković, ministru Olegu Butkoviću, Ličko-senjskoj županiji, te županu Ernestu Petryu, za njihovu podršku i suradnju.

„Ovi projekti, koji predstavljaju kamen temeljac za budućnost Novalje, rezultat su bliske suradnje lokalne samouprave s Vladom Republike Hrvatske. Uz potporu EU fondova, Grad Novalja usmjerio je svoje resurse i energiju na stvaranje boljih uvjeta za život svojih stanovnika, te poticanje gospodarskog, ribarskog, pomorskog i poljoprivrednog razvoja“, rekao je.


Ranije istoga dana, u Gradskoj upravi održan je i radni sastanak s ministrom Butkovićem, sa suradnicima i ministricom Vučković sa suradnicima, na temu buduće, uspješne suradnje.


Galerija slika:

Podijeli:  


Top