×

Održan sastanak na temu dvosmjenske nastave u osnovnoj školi u Novalji

Srijeda, 10. Ožujak 2021  |   Grad Novalja  |   8

Nakon što je gradonačelnik zaprimio inicijativu dijela roditelja i učiteljica razredne nastave matične škole A.G. Matoša Novalja, jučer je u Gradskoj vijećnici održan sastanak župana Darka Milinovića i gradonačelnika Anta Daba s ravnateljem škole Aleksijem Škuncom te predstavnicima Školskog odbora, Učiteljskog vijeća, Vijeća roditelja i sindikalnog povjerenika.
Na sastanku je razmatrana problematika dvosmjenskog rada u osnovnoj školi A.G. Matoša u Novalji. Na vrlo konstruktivnoj raspravi svi nazočni su se složili da je najbrže rješenje koje omogućuje svim učenicima pohađanje nastave u jednoj smjeni, nadogradnja dijela postojeće zgrade s dvije etaže i novih 8 učionica.

Svjesni činjenice da su vrlo male mogućnosti EU financiranja projekta nadogradnje zgrade škole, sudionicima sastanka jasno je prezentiran projekt nadogradnje čiju realizaciju sporazumno preuzimaju Županija Ličko-senjska i Grad Novalja.
Već danas je Županija pokrenula postupak izrade glavnog projekta temeljem kojeg će se početkom jeseni ishodovati potrebna građevinska dozvola za početak gradnje.
I župan Darko Milinović kao i gradonačelnik Ante Dabo obvezali su se, da će temeljem zajedničkog sporazuma u proračunu za 2022. g. osigurati sredstva za realizaciju ovog projekta te su uvjereni da će nadogradnja novih cca 600 m2 prostora biti završena do kraja 2022. g. i da će svi učenici za godinu i pol dana biti u mogućnosti pohađati nastavu u jutarnjoj smjeni.
Podijeli:  


Top