×

Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Novalje od 09.07.

Četvrtak, 09. Srpanj 2020  |   Grad Novalja  |   178

Stožer civilne zaštite Grada Novalje održao je dana 09. srpnja 2020.g. sjednicu putem videokonferencije. Razmatrana je trenutna situacija po pitanju provođenja protuepidemijskih mjera s obzirom na povećani broj turista na području Grada Novalje.

Trenutno, prema podacima sustava eVisitor, na području Grada Novalje boravi 8 872 turista u komercijalnom smještaju (bez vikendaša) što iznosi 62% u odnosu na isti dan prošle godine.
Zadnjih dana primijećen je povećani broj mladih turista partijanera koji se ponašaju neprimjereno, pogotovo u smislu nepridržavanja protuepidemijskih mjera. Više je nego očito da takva struktura mladih gostiju koja dolazi na festivale i partijanja na Zrću odnosno Katarelcu, a koja su popraćena najčešće sa prekomjernim uzimanjem raznih opijata, nije niti približno u stanju pridržavati se protuepidemijskih mjera. U slučaju bilo kojeg pozitivnog zaraženog partijanera sa virusom COVID-19 nemoguće će biti utvrditi kontakte koji su ključni za suzbijanje potencijalog žarišta virusa.

S obzirom na gore iznesene činjenice predlažemo nacionalnom Stožeru da donese Odluku o zabrani održavanja svih festivala (većih ili manjih), partya i koncerata na plaži Zrće i Katarelac koji je u sastavu Opčine Kolan.

Stožer civilne zaštite Grada Novalje zajedno sa inspektorima Civilne zaštite Gospić i policijom pratit će provedbu protuepidemijskih mjera na području Grada cijelu turističku sezonu. Pažnja će se usmjeriti prema ugostiteljskim objektima, trgovinama i uslužnim djelatnostima te pogotovo na korištenje usluge javnog gradskog prijevoza. Nakon upozorenja i kontrola koje su već ovih dana u tijeku, Stožer je spreman dislocirati javni gradski prijevoz sa lokacije rotora Stari mlin na lokaciju Autobusni kolodvor, a u krajnosti i ukinuti javni gradski prijevoz za sezonu 2020.

Gradski stožer apelira na sve turističke subjekte na području Grada Novalje (kampove, hotele, ugostitelje, iznajmljivače, taksiste, javni gradski prijevoz) da povećaju stupanj primjene protuepidemijskih mjera u cilju zaštite zdravlja ljudi i destinacije.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA NOVALJE
Gradonačelnik, Ante Dabo


▪ Kontakti Stožera civilne zaštite Grada Novalje:
e-mail
ured.gradonacelnika@novalja.hr
vidusin.marija@gmail.com

▪ brojevi telefona
053/ 661 - 080, 053/ 663 - 402
053/ 663 - 401, 053/ 663 - 409

▪ Epidemiolog 091/ 504 - 49 - 17
▪ Jedinstveni broj za hitne službe 112
▪ Pozivni centar za pitanja o koronavirusu 113
▪ Gradsko društvo Crvenog križa Pag www.gdckpag.hr/

Psihološka pomoć https://www.ppnovalja.net/
▪ Informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na web stranici www.koronavirus.hr
▪ Hrvatski zavod za javno zdravstvo, najnovije preporuke https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

Podijeli:  


Top