×

Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Novalje od 04. 09.

Petak, 04. Rujan 2020  |   Grad Novalja  |   1570

Dana 04. rujna 2020. g. održana je sjednica Stožera civilne zaštite Grada Novalje putem videokonferencije. Na sjednici je raspravljena trenutna situacija vezana za virus COVID-19 na području Grada Novalje.

Ravnatelj Doma zdravlja dao je izvješće o testiranim osobama od 26. kolovoza 2020.g.
Od ukupno 167 testiranih osoba imali smo pet pozitivnih nalaza. Za tri pozitivne osobe izvijestili smo javnost u priopćenju od 29. kolovoza. Nakon toga imali smo još dva pozitivna nalaza na COVID-19. Radi se o jednoj studentici te o jednoj djelatnici dječjeg vrtića.
Osim ovih nalaza, imali smo i jednu pozitivnu osobu s područja naselja Metajna koja se testirala u Zadru.

Sa jučerašnjim danom završeno je preventivno testiranje djelatnika u odgojno-obrazovnom sustavu. Testirano je ukupno 75 djelatnika osnovne škole i dječjeg vrtića. Za jednog djelatnika dječjeg vrtića nalaz je pozitivan. Iz tog razloga dječji vrtić je danas zatvoren radi dezinfekcije prostora te od ponedjeljka nastavlja s normalnim i redovnim radom.

Od posljednje sjednice Stožera dvije su osobe izliječene, tako da u Novalji i dalje imamo 11 aktivnih slučajeva osoba zaraženih virusom COVID-19. Uz njih imamo i jednu osobu koja u Novalji odrađuje samoizolaciju u vlastitom smještaju (a nema prebivalište u Novalji).
Mjera samoizolacije određena je za 48 osoba.

Kako je na području naselja Metajna više osoba zaraženo korona virusom, komunalno redarstvo će u narednim danima detaljnije kontrolirati provođenje protuepidemijskih mjera u ugostiteljskim objektima i u trgovini u tom naselju. Sinoć je u kontroli utvrđeno da tri ugostiteljska objekta ne provode protuepidemijske mjere nošenja maski.

U ponedjeljak počinje i nova školska godina. Za potrebe djece od 5. do 8. razreda Grad Novalja kupio je 400 kom dvoslojnih pamučnih zaštitnih maski te tri dezobarijere (otirači za dezinfekciju) za osnovnu školu.
Podijeli:  


Top