×

Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Novalje od 03.04.

Petak, 03. Travanj 2020  |   Grad Novalja  |   138

Dana 3. travnja 2020.g. Stožer civilne zaštite Grada Novalje održao je svoju redovnu dnevnu sjednicu putem videokonferencije.

Sjednici su bili nazočni svi članovi Stožera te su podnijeli svoje dnevno izvješće o situaciji iz područja njihove nadležnosti a vezano uz epidemiju koronavirusa. Izvješće su podnijeli i svi povjerenici civilne zaštite.

Na području Grada Novalje i dalje imamo dvije osobe zaražene koronavirusom. Njihovo stanje je dobro. Osobe iz gradske uprave koje se nalaze u samoizolaciji dobrog su zdravlja i za sada niti jedna od njih nije zatražila pomoć liječnika.

Stožer CZ Grada Novalje radi redovno. Dana 02. 04. izdano je 11 propusnica. Također, od jučer 02. 04. 2020.g. za dolazak na otok potrebna je (uz propusnicu) i suglasnost županijskog stožera civilne zaštite.
Sustav e-propusnica se uhodava zbog čega će se još nekoliko dana propusnice izdavati na način kao do sada.

Primjećeno je nešto više ljudi u šetnji s obzirom na lijepo vrijeme. I ovim putem ponavljamo i apeliramo na građane da se pridržavaju svih protuepidemiskih mjera.

DVD Novalja nastavlja sa mjerama dezinfekcije.
Volonteri Crvenog križa redovito opskrbljuju svoje korisnike.
Policija je jučer imala jedno represivno postupanje prema ugostiteljskom objektu koji je kršio Odluku o radu.
Komunalni redari redovito obavljaju svoje aktivnosti, te provode nadzore prema odlukama Stožera.

Vezano za informaciju o mogućem dolasku osoba iz inozemstva povodom Uskrsnih blagdana, čak i iz prekomorskih zemalja, javnost želimo upoznati sa postupanjem u tom slučaju. Naime, svi putnici iz inozemstva koje ulaze u Republiku Hrvatsku bilo cestovnim ili zračnim putem, iz bilo koje zemlje dolazili, bit će epidemiološki obrađeni i svi će dobiti rješenje o samoizolaciji koje se spušta na niže razine sve do nadležne policijske postaje. Zato molimo građanstvo da zbog takve situacije mogućeg dolaska na otok za predstojeće blagdane, budu u miru jer sustav po tom pitanju djeluje vrlo učinkovito.

Sukladno naputcima i tumačenjima Odluke o mjerama obustave rada tržnica i svih objekata u sastavu tržnica od strane županijskog stožera, dozvoljava se gospodarski ribolov u komercijalne svrhe te prodaja ribe isključivo sa plovila u količinama do 5 kg po krajnjem potrošaču i ukupno do 3.000,00 kn dnevno po povlastici. Pri tom su ribari i dalje dužni dostavljati podatke u očevidnik o tako izvršenoj prodaji te se strogo pridržavati svih protuepidemijskih mjera koje su na snazi (obavezno korištenje maski i rukavica). Prodaja ribe izvan plovila nije dozvoljena.

Lov i ribolov u rekreativne svrhe je i dalje zabranjen.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA NOVALJE
Gradonačelnik, Ante Dabo




Podijeli:  


Top