×

Informacije iz Doma zdravlja Novalja

Petak, 03. Travanj 2020  |   Grad Novalja  |   426

Na području Grada Novalje i pod nadzorom Ordinacija obiteljske (opće) medicine Doma zdravlja Novalja, dvije osobe su pozitivne na koronavirus i dobrog su općeg zdravstvenog stanja.
Osobe kojima je određena mjera samoizolacije uredno provode mjere i javljaju se svojim liječnicima.

Opća situacija je dobra i provodi se u skladu s uputama.

Dom zdravlja Novalja, od dana proglašenja opasnosti od epidemije zarazne bolesti COVID-19, odnosno od dobivanja uputa i preporuka nadležnih institucija u svrhu sprječavanja širenja epidemije, redovito provodi i organizira poslovanje u skladu s naloženim.

Te posebne mjere nalažu:
- obavljanje samo hitnih i neodgodivih stanja,
- obavezan telefonski kontakt pacijenta sa svojim liječnikom prilikom dolaska u Dom zdravlja,
- organiziranje posebne COVID-19 ambulante za pregled pacijenata, te s tim u vezi dodatna dežurstva i pripravnost djelatnika, odnosno doktora i Sanitetskog prijevoza,
- svakodnevno mjerenje temperature i provjera respiratornih simptoma svih djelatnika Doma zdravlja, prilikom dolaska i odlaska s posla.
- čišćenje i dezinfekcija prostora, te ostale mjere.

U pripremi je i organiziranje posebne COVID-19 ambulante za uzimanje briseva, o čemu ćete biti obaviješteni kad se ispune uvjeti.

Ovom prilikom Vas molimo da kod telefonskog kontakta s djelatnicima Doma zdravlja budete kratki i sažeti, kako bi nas svi zainteresirani mogli kontaktirati.

Molimo Vas, da se i nadalje pridržavate mjera zaštite, a sve potrebne informacije možete potražiti na javno dostupnim sadržajima:
Ministarstva zdravstva
Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo
Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje
Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske
Stožera civilne zaštite Grada Novalje
Podijeli:  


Top