×

Zubovići za otok od kamena

Utorak, 24 Travanj 2018  |   Grad Novalja  |   54

U okviru projekta Zubovići za Pag, za bolje sutra na otoku od kamena financiranog od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a u organizaciji Udruge Veli škoj Zubovići, u nedjelju 29. 04. 2018. održat će se Mala škola izrade tradicijskih predmeta od vune i vršica od žuka. Radionice će se održati na gušterni na mulu u Zubovićima s početkom u 16:00 sati, a u slučaju lošeg vremena na terasi Konobe Marina.


Voditelji radionice izrade vunenih predmeta i vršica su Marija Zubović i Ivan Zubović Škvija. Osim tradicijskih vunenih predmeta, izrađivat će se i suveniri od vune koji će polaznici zadržati za uspomenu.

''Ovim putem pozivamo svu djecu, ali i odrasle, da se odazovu pozivu i provedu s nama ugodno nedjeljno popodne, te da zajedno oživimo tradicionalne običaje Zubovića'' istaknula je Ivana Zubović, voditeljica projekta.

Cilj projekta Zubovići za Pag, za bolje sutra na otoku od kamena je pomiriti ekologiju, kulturu i tradiciju. Uređivanjem gušterni rješava se ekološki i sigurnosni problem, kako bi opet postale mjesto susreta i druženja. Održavanjem radionica nastoji se očuvati tradicijske običaje i prenijeti ih na mlađe generacije. Plan Udruge je i nastaviti s radionicama i po završetku projekta. U aktivnosti vezane za provedbu projekta uključit će se volonteri udruge Veli škoj Zubovići, djeca područne škole A.G.Matoš i drugih škola, te lokalni stanovnici koji će svoje znanje prenijeti na polaznike.

Partneri projekta su Grad Novalja i TZ Grada Novalje.
Galerija slika:

Podijeli:  


Top