×

Otvorenje poučno-rekreativne staze Kozje berdo

Utorak, 04 Travanj 2017  |   Grad Novalja  |   106

Zadnji vikend u travnju rezervirajte za dolazak na pješačku turu po najatraktivnijem dijelu otoka.


Na najkamenitijem i najsurovijem dijelu otoka Paga, točnije iznad mjesta Zubovići, na području grada Novalje, otvara se poučno rekreativna staza pod nazivom Kozje berdo. Zašto kozje, kad u Zubovićima nema niti jedne koze, saznati možete 28. i 29. travnja 2017. godine kada se održava i službeno otvorenje staze, koja će obogatiti turističku ponudu cijelog otoka.


Organizator, Udruga Veli Škoj Zubovići, potrudit će se da planinari i rekreativci u subotu, 29. travnja prođu sve lokacije koje ovaj dio otoka čine jedinstvenim. Od rudnika boksita, preko čarobnih uvala Gornjega mora, do nogometnog igrališta usred kamenjara i uskih parapeta društvo će rekreativcima praviti naš vodič, paške ovce te razne legende, s kojima se možda pojavi i koja velebitska vila. Prolazit će se stoljetnim utabanim putevima kojima su naši djedovi i bake gonili ovce i kuda se išlo na brod za u Karlobag. Pogled koji puca na Velebit i sve Kvarnerske otoke nikoga neće ostaviti ravnodušnim a staza će opravdati zašto Pag zovu i mjesečevim otokom.


Na završetku šetačke ture sve polaznike čeka ručak, a u večernjim satima organizirana je zabava.


Dolazak sudionika očekuje se već u petak, stoga je u večernjim satima predviđeno druženje i poučno predavanje o otoku i samoj stazi. Na otok Pag može se stići trajektom ili Paškim mostom, a svi sudionici mogu rezervirati svoj smještaj preko Udruge Veli Škoj, koja je pripremila povoljne aranžmane.


Kotizacija za sudjelovanje iznosi 50 kn, a uključuje rezervaciju mjesta na događanju, piće dobrodošlice, predavanje i ručak u subotu po završetku staze, te prigodan dar.
Sve što trebate napraviti je prijaviti se na:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdYRfzPwF6FZisbmx52OZpoHhUonZjow_KcS-_zwzS-Y60mfQ/viewform?c=0&w=1
Galerija slika:

Podijeli:  


Top