×

Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Novalje od 29.08.

Subota, 29. Kolovoz 2020  |   Grad Novalja  |   158

Dana 29. kolovoza 2020. g. održana je sjednica Stožera civilne zaštite Grada Novalje putem videokonferencije. Na sjednici je raspravljena trenutna situacija vezana za virus COVID-19 na području Grada Novalje.

Kako je na prošloj sjednici dogovoreno, krenulo se sa testiranjima rizičnih skupina. Također, započelo je testiranje i djelatnika odgojno-obrazovnog sustava.

Do sada su došli rezultati za 29 testiranih osoba. Nažalost, nalaz za tri osobe je pozitivan. S obzirom da je nalaz pozitivan i za jednog djelatnika iz ugostiteljskog objekta gdje je i ranije bilo pozitivnih djelatnika, ugostiteljski objekt je zatvoren te će se isti dezinficirati. Ostali djelatnici istog objekta, koji su se sada testirali, imali su negativan nalaz.

Ovim putem zahvaljujemo se djelatnicima taksi prijevoza koji su se odazvali pozivu Stožera, te apeliramo i na ostale djelatnike da se testiraju.

Od posljednje sjednice Stožera četiri osobe su izliječene, tako da danas u Novalji imamo 11 aktivnih slučajeva osoba zaraženih virusom COVID-19. Uz njih imamo i dvije osobe koje u Novalji odrađuju samoizolaciju a nemaju prebivalište u Novalji.

Vezano za članak koji je prije dva dana izašao u Jutarnjem listu, u kojem organizator Awake festivala iznosi niz neistinitih tvrdnji, gradonačelnik i Stožer civilne zaštite Grada Novalje još jednom jasno žele istaknuti da spomenuti organizator nije poštivao protuepidemijske mjere i propisani postupak prijave događaja javnog okupljanja za vrijeme pandemije korona virusa. Nakon što je protekao propisani rok za prijavu događaja od najmanje 48 sati prije održavanja festivala, gradski je Stožer putem elektronske pošte o svemu pravovremeno obavijestio nacionalni Stožer i zatražio da se onemogući održavanje tog festivala. Gradonačelnik bez odobrenja Stožera nema ovlasti odobriti festivale i slična okupljanja a još manje je moguće da se takvi događaji odobravaju putem telefona. Niti gradonačelnik, niti načelnik Stožera civilne zaštite Grada Novalje osobno ne poznaju dotičnog gospodina.



STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA NOVALJE
Gradonačelnik, Ante Dabo




▪ Kontakti Stožera civilne zaštite Grada Novalje:
e-mail
ured.gradonacelnika@novalja.hr
vidusin.marija@gmail.com

Brojevi telefona
▪ Epidemiolog 091/ 504 - 49 - 17
▪ COVID ambulanta u Novalji 099/ 752 - 30 - 50

▪ Jedinstveni broj za hitne službe 112
▪ Pozivni centar za pitanja o koronavirusu 113
▪ Gradsko društvo Crvenog križa Pag www.gdckpag.hr/
▪ Informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na web stranici www.koronavirus.hr
▪ Hrvatski zavod za javno zdravstvo, najnovije preporuke https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/





Podijeli:  


Top