×

Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Novalje od 29.06.

Ponedjeljak, 29. Lipanj 2020  |   Grad Novalja  |   461

Dana 29. lipnja 2020. godine Stožer civilne zaštite Grada Novalje održao je sjednicu putem videokonferencije. Razmatrana je trenutna situacija na području Grada Novalje po pitanju pandemije virusa COVID-19 s naglaskom na događanja koja se planiraju održati u noćnim klubovima na plaži Zrće.

Nema festivala na Zrću ove godine

Na području plaže Zrće u dogovoru s vlasnicima klubova i festivala za sada nije organiziran niti jedan festival elektronske glazbe niti Grad Novalja želi izdati bilo kakvu suglasnost za održavanje glazbenih događanja na plaži Zrće.

S obzirom na posljednja događanja u Republici Hrvatskoj, a vezano za pojavu koronavirusa u nekim noćnim klubovima danas je Stožer odlučio da se ove ljetne turističke sezone neće izdavati suglasnosti klubovima i kocesionarima na plaži Zrće za održavanje festivala, after partya i sličnih zabava. Isto se odnosi i na party brodove.

Predloženo je da se isti Zaključak proslijedi i Općini Kolan na čijem se prostoru nalazi klub Noa i drugi manji klubovi.
U međuvremenu, nakon donošenja ovog Zaključka u kontaktu sa načelnikom općine Kolan gosp. Marinom Pernjakom, dogovoren je identičan zaključak koji će tijekom dana biti donesen na sjednici Stožera civilne zaštite Općine Kolan.

Nadalje, Stožer je odlučio da se do daljnjega neće održavati koncerti, fešte i zabave na otvorenom na kojima se može očekivati veći broj posjetitelja.

U Novalji nema osoba zaraženih koronavirusom

Inače, na području Grada Novalje stanje je za sada normalno i nema osoba zaraženih koronavirusom.

Prema podacima sustava e Visitor na jučerašnji dan 28. lipnja na području Grada Novalje evidentirano je 5 293 turista (bez povremenih posjetitelja odnosno vikendaša) što je 53,28% u odnosu na isti dan prošle godine. Najveći dio turista (57,05%) boravi u kampu Straško.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA NOVALJE
Gradonačelnik, Ante Dabo


▪ Kontakti Stožera civilne zaštite Grada Novalje:
e-mail
ured.gradonacelnika@novalja.hr
vidusin.marija@gmail.com

▪ brojevi telefona
053/ 661 - 080,053/ 663 - 402
053/ 663 - 401,053/ 663 - 409

▪ Epidemiolog 091/ 504 - 49 - 17
▪ Jedinstveni broj za hitne službe 112
▪ Pozivni centar za pitanja o koronavirusu 113
▪ Gradsko društvo Crvenog križa Pag www.gdckpag.hr/

Psihološka pomoć https://www.ppnovalja.net/
▪ Informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na web stranici www.koronavirus.hr
▪ Hrvatski zavod za javno zdravstvo, najnovije preporuke https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/




Podijeli:  


Top