×

Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Novalja od 26.08.

Srijeda, 26. Kolovoz 2020  |   Grad Novalja  |   186

Dana 26. kolovoza 2020. g. održana je sjednica Stožera civilne zaštite Grada Novalje na kojoj je načelnik Stožera dao izvještaj o trenutnom stanju vezano za virus COVID-19 na području Grada Novalje.

Od jučer je u COVID ambulanti Novalja testirano osam novih osoba. Pozitivne su tri osobe od kojih je jedna osoba obiteljski kontakt od prije pozitivne osobe.
Ukupno na području Grada Novalje imamo dvanaest aktivnih osoba zaraženih virusom COVID-19 te četiri osobe koje nemaju prebivalište na području Grada.

Trenutna epidemiološka slika nam nalaže da u slučaju daljnjeg rasta pozitivnih osoba na COVID-19 zatražimo od Županijskog i Nacionalnog stožera podizanje višeg stupnja protuepidemsijkih mjera koje podrazumijevaju ograničenje broja osoba na svadbama i ostalim proslavama, zabranu pružanja ugostiteljskih usluga u zatvorenim dijelovima objekata, ograničenje radnog vremena za ugostiteljske objekte i sl.

U dogovoru sa epidemiološkom službom i COVID ambulantom u Novalji provest ćemo više testiranja rizičnih skupina i objekata u kojima su evidentirane osobe pozitivne na COVID-19.

Apeliramo na sve građane i na sve službe da se pridržavaju svih protuepidemijskih mjera koje su na snazi jer jedino na taj način možemo spriječiti širenje virusa.




Podijeli:  


Top