×

Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Novalje od 25.06.

Četvrtak, 25. Lipanj 2020  |   Grad Novalja  |   170

Dana 25. lipnja 2020.g. Stožer civilne zaštite Grada Novalje održao je svoju redovnu sjednicu putem videokonferencije.

Sjednica je sazvana zbog novonastale situacije a odnosi se na tri osobe koje su zaražene virusom COVID-19. Radi se o povremenim stanovnicima Novalje koji imaju u vlasništvu nekretninu u Staroj Novalji. Osobe su bugarski državljani. Dvije osobe nalazile su se na području Stare Novalje nekoliko tjedana a treća osoba (koja je bila zaražena) pridružila im se je prije nekoliko dana. Sve tri osobe nisu imale kontakt sa liječnicima ili ordinacijama na području Grada Novalje, već su se samoinicijativno uputile u zdravstvenu ustanovu u Zadarskoj županiji.

Kako osobe nisu ostvarile bliske kontakte sa drugim ljudima, niti jedna osoba sa područja Novalje nije dobila rješenje o samoizolaciji.

Nakon testiranja osobe su smještene u karanteni na području Zadarske županije i tamo će se nalaziti do ozdravljenja odnosno do povratka u Bugarsku. Ovdje napominjemo, da se zbog toga u evidenciji HZJZ-a vode kao zaražene osobe zadarske županije.

Inače, na današnji dan u sustavu e-Visitora evidentirano je 4 444 turista koji borave na području Grada Novalje što je 46,6 % u odnosu na prošlu godinu. Najveći dio turista (64 %) boravi u kampu Straško.


STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA NOVALJE
Gradonačelnik, Ante Dabo




▪ Kontakti Stožera civilne zaštite Grada Novalje:
e-mail
ured.gradonacelnika@novalja.hr
vidusin.marija@gmail.com

brojevi telefona
053/ 661 - 080, 053/ 663 - 402
053/ 663 - 401, 053/ 663 - 409

▪ Gradsko društvo Crvenog križa Pag www.gdckpag.hr/

▪ Epidemiolog 091/ 504 - 49 - 17
▪ Jedinstveni broj za hitne službe 112
▪ Pozivni centar za pitanja o koronavirusu 113
▪ Psihološka pomoć https://www.ppnovalja.net/
▪ Informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na web stranici www.koronavirus.hr
▪ Hrvatski zavod za javno zdravstvo, najnovije preporuke - https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/





Podijeli:  


Top