×

Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Novalje od 19. 04. 2021.

Ponedjeljak, 19. Travanj 2021  |   Grad Novalja  |   296

Dana 19. travnja 2021.g. Stožer civilne zaštite Grada Novalje održao je sjednicu putem videokonferencije na temu aktualne situacije s pandemijom bolesti COVID 19 s naglaskom na odgojno-obrazovni sustav.

Na današnji dan na području Grada Novalje imamo 14 aktivnih slučajeva zaraze korona virusom.
Trenutno u izolaciji imamo jedan razred u osnovnoj školi te jedno odjeljenje u dječjem vrtiću. Stoga je Stožer civilne zaštite Grada Novalje donio zaključak da će se u narednom razdoblju posebna pozornost staviti na praćenje razvoja situacije oko broja djece pozitivnih na korona virus.

Od danas se provođenje izvanškolske aktivnosti djece (sportski treninzi, ples, radionice…) posebno prati. Zahtjeva se od voditelja aktivnosti da se protuepidemijske mjere strogo provode, posebno dezinficiranje i mjerenje temperature prije treninga.

Također, apelira se na roditelje da se provođenje protuepidemijskih mjera provodi po uputama HZJZ-a https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_i_skole_24_08_2020_HZJZ-1.pdf

Na tjedan dana se suspendiraju utakmice klubova u kojima sudjeluju djeca do 8. razreda a koji se natječu u svojim uzrastima.


Cijepljenje protiv korona virusa
Cijepljenje protiv korona virusa na području Grada Novalje se odvija dobrim intenzitetom. 296 osoba primilo je obje doze cjepiva dok je 546 osoba primilo prvu dozu. Uz njih, još je oko 600 osoba prijavljenih te čeka svoj red za cijepljenje.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA NOVALJE

▪ Kontakti Stožera civilne zaštite Grada Novalje:
e-mail
ured.gradonacelnika@novalja.hr
marijan.suljic@novalja.hr
m.vidusin@novalja.hr

Brojevi telefona
▪ Epidemiolog 091/ 504 - 49 - 17
▪ COVID ambulanta u Novalji 099/ 752 - 30 - 50
▪ Jedinstveni broj za hitne službe 112
▪ Pozivni centar za pitanja o koronavirusu 113
▪ Gradsko društvo Crvenog križa Pag www.gdckpag.hr/
▪ Informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na web stranici www.koronavirus.hr
▪ Hrvatski zavod za javno zdravstvo, najnovije preporuke https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/




Podijeli:  


Top