×

Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Novalje od 18.09.

Petak, 18. Rujan 2020  |   Grad Novalja  |   173

Dana 18. rujna 2020. g. održana je sjednica Stožera civilne zaštite Grada Novalje putem videokonferencije. Na sjednici je razmotrena trenutna situacija vezana za virus COVID-19 na području Grada Novalje.

Od 06. rujna 2020. g. na području Grada Novalje nemamo evidentiranih pozitivnih osoba na COVID-19. U rujnu ove godine, zaključno do 17. rujna, u COVID ambulanti u Novalji ukupno je testirano 140 osoba.
Trenutno na području Novalje imamo jedan aktivni slučaj zaraze korona virusom. Radi se o povremenom stanovniku Novalje koji se trenutno nalazi na bolničkom liječenju.

S obzirom na povoljnu trenutnu epidemiološku situaciju, na zahtjev OŠ A. G. Matoš iz Novalje te uz suglasnost Ličko-senjske županije, Stožer CZ Grada Novalje donio je Odluku o neobaveznom nošenju zaštitnih maski za nastavnike i učenike osmih razreda za vrijeme nastave.

Obvezu nošenja zaštitnih maski za vrijeme nastave, sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, imaju učenici od 5. do 8. razreda kojima se u učionici ne može osigurati razmak od 1,5 m. U Novalji su samo osmaši imali navedenu obvezu. U ostalim razrednim skupinama, zbog manjeg broja učenika, osiguran je propisani razmak. Zaštitne maske se i dalje mogu nositi, ukoliko učenik to želi, ali više nije obveza.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA NOVALJE

▪ Kontakti Stožera civilne zaštite Grada Novalje:
e-mail
ured.gradonacelnika@novalja.hr
vidusin.marija@gmail.com

Brojevi telefona
▪ Epidemiolog 091/ 504 - 49 - 17
▪ COVID ambulanta u Novalji 099/ 752 - 30 - 50

▪ Jedinstveni broj za hitne službe 112
▪ Pozivni centar za pitanja o koronavirusu 113
▪ Gradsko društvo Crvenog križa Pag www.gdckpag.hr/
▪ Informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na web stranici www.koronavirus.hr
▪ Hrvatski zavod za javno zdravstvo, najnovije preporuke https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/




Podijeli:  


Top