×

Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Novalje od 09.10.

Petak, 09. Listopad 2020  |   Grad Novalja  |   286

Na dan 09. listopada 2020. g. na području Grada Novalje nemamo osoba zaraženih korona virusom. Također, nemamo osoba kojima je izrečena mjera samoizolacije.

S obzirom na veliki broj zaraženih osoba u Republici Hrvatskoj, molimo građane da se i dalje pridržavaju protuepidemijskih mjera koje propisuje Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske. Nošenjem zaštitne maske za lice i održavanjem propisane distance čuvamo svoje zdravlje i zdravlje svojih bližnjih.

COVID ambulanta u Novalji

Od 01. listopada COVID ambulanta u Novalji promijenila je radno vrijeme. Radno vrijeme ambulante je od 15:00 – 17:00 sati (od ponedjeljka do petka), uz obaveznu uputnicu obiteljskog liječnika.

Inače, Grad Novalja jedini je grad na hrvatskim otocima koji je u sezoni 2020. otvorio COVID ambulantu (krajem kolovoza na nekim otocima je omogućeno uzimanje briseva u lokalnim ambulantama). U COVID ambulanti u Novalji, do zaključno 30. rujna 2020.g. napravljeno je ukupno 570 briseva za testiranje na COVID-19. U rujnu je napravljeno 192 brisa od čega je pet bilo pozitivnih na koronavirus (tri osobe iz Novalje te dvije osobe povremeni stanovnici).

Ovim putem zahvaljujemo se ravnatelju Doma zdravlja i svim zdravstvenim djelatnicima u Novalji na organizaciji i predanom radu u liječenju i suzbijanju širenja koronavirusa. Posebno se zahvaljujemo medicinskoj sestri gđi. Svjetlani Ružić koja radi u COVID ambulanti.

Podaci o zaraženim osobama

Od početka pandemije koronavirusa, na području Grada Novalje imali smo ukupno 26 osoba zaraženih virusom COVID-19 (osobe koje imaju prebivalište na području Grada Novalje). Ovdje ubrajamo osobe koje su se testirale u Novalji i Zadru. Osim njih, u Novalji je bilo još 25 osoba zaraženih virusom koje su testirane u COVID ambulanti u Novalji. Radi se o osobama koje su boravile na području Grada Novalje kao povremeni stanovnici (vikendaši) ili sezonski radnici.
Za usporedbu, Novalju je do zaključno 30. rujna posjetilo ukupno 125 562 turista te smo imali 11 530 dolazaka povremenih stanovnika (vikendaša).

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA NOVALJE

▪ Kontakti Stožera civilne zaštite Grada Novalje:
e-mail
ured.gradonacelnika@novalja.hr
vidusin.marija@gmail.com

Brojevi telefona
▪ Epidemiolog 091/ 504 - 49 - 17
▪ COVID ambulanta u Novalji 099/ 752 - 30 - 50

▪ Jedinstveni broj za hitne službe 112
▪ Pozivni centar za pitanja o koronavirusu 113
▪ Gradsko društvo Crvenog križa Pag www.gdckpag.hr/
▪ Informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na web straniciwww.koronavirus.hr
▪ Hrvatski zavod za javno zdravstvo, najnovije preporukehttps://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/




Podijeli:  


Top