×

Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Novalje od 02.04.

Četvrtak, 02. Travanj 2020  |   Grad Novalja  |   128


Dana 2. travnja 2020.g. Stožer civilne zaštite Grada Novalje održao je svoju dnevnu sjednicu putem videokonferencije.

Svi nazočni članovi Stožera podnijeli su dnevno izvješće o situaciji iz područja njihove nadležnosti a vezano uz epidemiju koronavirusa. Izvješće su podnijeli i svi povjerenici civilne zaštite.

Na području Grada Novalje i dalje imamo dvije osobe zaražene koronavirusom. Njihovo stanje je dobro. Osobe iz gradske uprave koje se nalaze u samoizolaciji dobrog su zdravlja i za sada niti jedna od njih nije zatražila pomoć liječnika.

Stožer CZ Grada Novalje radi redovno. Dana 01. 04. izdano je 5 propusnica. Danas će se u rad pustiti novi sustav za izdavanje propusnica o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena. Dok sustav ne proradi propusnice će se izdavati na način kao do sada.

DVD Novalja danas će nastaviti sa mjerama dezinfekcije. Dezinficirati će se košare i kolica u trgovinama.

Stožer CZ Grada Novalje pristupio je preventivnoj mjeri osiguranja prostora za uzimanje briseva izvan zgrade Doma zdravlja na način kako su to uveli i neki drugi gradovi (uzimanje drive-in briseva). Na parkiralištu kod groblja postavit će se mobilni objekt gdje će se, uz protuepidemijske mjere, uzimati brisevi za analizu.




STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA NOVALJE
Gradonačelnik, Ante Dabo




Podijeli:  


Top