×

POTPISAN UGOVOR ZA SUFINANCIRANJE MJERA PRILAGODBE KLIMATSKIM PROMJENA

petak, 31. svibnja 2024  |   Grad Novalja  |   144

Danas je gradonačelnik Ivan Dabo u Zagrebu potpisao Ugovor u okviru Javnog poziva Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti, za neposredno sufinanciranje provedbe mjera prilagodbe klimatskim promjenama u svrhu jačanja otpornosti urbanih sredina (JP ZO 5/2024) ukupne vrijednosti 260.975.000,00 eura, od čega bespovratna sredstva iznose 208.780,00 eura.

Ugovore su korisnicima uručili potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministrica zaštite okoliša i zelene tranzicije Marija Vučković i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luka Balen.

Predmetnim projektom planirana je sadnja drveća sukladno klimi i okolišnim čimbenicima, uzduž državne ceste D107. Obuhvat predmetnog zadataka nalazi se na istočnoj strani ceste koja ne sadrži nogostup i rasvjetne stupove. Zahvat se izvodi u svrhu stvaranja zaštitnog zelenila između prometnice i okolnog prostora, promjene percepcije prostora i podizanje estetsko-funkcionalne kvalitete područja.
Podijeli:  


Top