×

ODRŽAN SASTANAK S PREDSTAVNICIMA SINDIKATA RADNIKA PREDŠKOLSKOG ODGOJA

Petak, 28. Listopad 2022  |   Grad Novalja  |   199

Jučer je u prostorijama Gradske uprave gradonačelnik Ivan Dabo, sa suradnicima, održao radni sastanak s predstavnicima Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske.

Na sastanku se razgovaralo o usklađivanju osnovice i koeficijenta za obračun plaće radnika s onima u osnovnim školama.

Tajnik Sindikata Slaven Vukašinec istaknuo je kako Sindikat sudjeluje u izradi svih relevantnih akata koji uređuju predškolsku djelatnost, sudjeluje u svim radnim skupinama Ministarstva znanosti i obrazovanja iz predškolskog područja te su zagovornici promjene modela financiranja ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u RH.

Grad Novalja kontinuirano ulaže u povećanje kapaciteta i opremanje Dječjeg vrtića Carić u Novalji te je već izrađena i projekcija potrebnih sredstava za sljedeću financijsku godinu, a koja predviđa usklađivanje osnovice i koeficijenta radnika Dječjeg vrtića s propisanim zakonom“, zaključio je gradonačelnik.

Sindikat radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske jedini je strukovni Sindikat koji preko 30 godina djeluje isključivo u području ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u RH.
Podijeli:  


Top