×

Dovršena izgradnja Centra odbojke na pijesku Vrtić

Petak, 28. Svibanj 2021  |   Grad Novalja  |   7

Grad Novalja ima novi sportski teren. Riječ je o igralištu za odbojku na pijesku, izgrađenom po projektu „Centar odbojke na pijesku Vrtić“ sufinanciranom od strane Ministarstva turizma i sporta temeljem Odluke o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja športskih građevina u 2020. godini, a sve u skladu s Javim pozivom za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja športskih građevina u 2020. godini od dana 31. prosinca 2019. godine.
Ministarstvo turizma i sporta sufinanciralo je ovaj projekt u iznosu od 520.007,33 kn.
Glavni motivi i ciljevi koji se želi ostvariti ovim projektom su:
1. Unapređenje postojeće sportske infrastrukture na području grada Novalje,
2. Razvijanje sportske kulture kod cjelokupne populacije.

Uređeni teren za odbojku na pijesku sastoji se od samih terena (ograđenih ogradom visine 3m), pripadajućih tribina i sanitarija te pristupnih puteva i rampi te prostora za stolni tenis.
Izgradnjom „Centra odbojke na pijesku Vrtić“ dopunjuje se ponuda športskih objekata na području Grada i osigurava prostor za rekreaciju lokalnog stanovništva s naglaskom na djecu i mlade. Uz navedeno, Grad Novalja dobiva svoje mjesto na karti turnira Hrvatske u odbojci na pijesku čime se međusobno povezuju i nadopunjuju dva sektora, turizam i šport, a sve s ciljem generiranja socijalnih, zdravstvenih i ekonomskih učinaka.
Galerija slika:

Podijeli:  


Top