×

Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Novalje od 27.10.

Utorak, 27. Listopad 2020  |   Grad Novalja  |   281

Dana 27. listopada 2020. g. održana je sjednica Stožera civilne zaštite Grada Novalje putem videokonferencije. Na sjednici je razmotrena trenutna situacija vezana za virus COVID-19 na području Grada Novalje.

Na području Grada Novalje trenutno imamo 7 aktivnih slučajeva osoba zaraženih korona virusom, te jedan aktivni slučaj osobe koja je povremeni stanovnik (vikendaš). Zadnja pozitivna osoba (iz današnjeg izvješća Stožera Ličko-senjske županije) je testirana u bolnici gdje se nalazi više dana. Samoizolaciju odrađuje izvan Novalje.

COVID ambulanta u Novalji redovito uzima briseve za testiranje. Od 01. listopada do danas u Novalji je uzet bris kod 110 osoba (još čekamo rezultate za 17 briseva).

S obzirom da se približavaju blagdani (Svi sveti i Dušni dan), očekujemo dolazak većeg broja ljudi iz drugih dijelova Hrvatske. Stožer CZ Grada Novalje apelira na građane da se maksimalno pridržavaju protuepidemijskih mjera kod posjete grobljima. Podsjećamo da je na grobljima obvezno nošenje zaštitne maske za lice. Također, apeliramo da se druženja sa prijateljima i rodbinom, koji dođu iz drugih dijelova Hrvatske, smanje na minimum.

Stožer Civilne zaštite Grada Novalje odobrio je korištenje školsko/gradske dvorane (poslije 14,00 sati) Odbojkaškom klubu Novalja za održavanje treninga.



STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA NOVALJE

▪ Kontakti Stožera civilne zaštite Grada Novalje:
e-mail
ured.gradonacelnika@novalja.hr
marijan.suljic@novalja.hr
vidusin.marija@gmail.com

Brojevi telefona
▪ Epidemiolog 091/ 504 - 49 - 17
▪ COVID ambulanta u Novalji (ponedjeljak – petak) od 15:00 – 17:00 sati 099/ 752 - 30 - 50

▪ Jedinstveni broj za hitne službe 112
▪ Pozivni centar za pitanja o koronavirusu 113
▪ Gradsko društvo Crvenog križa Pag www.gdckpag.hr/
▪ Informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na web stranici www.koronavirus.hr
▪ Hrvatski zavod za javno zdravstvo, najnovije preporuke https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/




Podijeli:  


Top