×

DRŽAVNI TAJNIK ŠIME ERLIĆ I SURADNICI NA SASTANKU KOD GRADONAČELNIKA

Ponedjeljak, 27. Rujan 2021  |   Grad Novalja  |   882

U petak, 24. rujna 2021. g. održan je radni sastanak sa predstavnicima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Uz državnog tajnika, Šimu Erlića na sastanku su prisustvovali: Tajana Huzak, pomoćnica ministra, Veljko Radić, načelnik sektora (Sektor za programiranje, planiranje i vrednovanje politike razvoja otoka), Ivan Bota, načelnik sektora (Sektor za provedbu, praćenje i koordinaciju politike razvoja otoka i podršku regionalnoj i lokalnoj razini), Andrija Brkljačić, zamjenik ravnateljice LIRE, a uz gradonačelnika, Ivana Daba nazočili su Ivana Kurilić, Pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća, Ante Dabo, Pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, Ivan Peranić, Savjetnik za pravne poslove i Marija Vidušin, Savjetnik za komunalni sustav.

Gradonačelnik, Ivan Dabo pozdravio je nazočne te zahvalio na dolasku i pomoći koje Ministarstvo pruža Gradu Novalji istaknuvši kako je podrška Ministarstva jedan od ključnih elemenata prilikom realizacije projekata i razvoja Grada.

Nastavno na nedavno održano Predstavljanje Registara otoka i Nacionalnog plana razvoja otoka na otoku Ugljanu u Općini Preko na kojem su predstavljena područja financiranja Nacionalnog plana razvoja otoka za razdoblje 2021.-2027., a što podrazumijeva financiranje za projekte gospodarenja otpadom, gradnje i obnove vrtića, škola, domova zdravlja, bolje brodske povezanosti, stambeno zbrinjavanje, ali i pomoći socijali, poticanje poduzetništva i civilnog društva, članovi Gradske uprave Grada Novalje pripremili su radne materijale u kojima je predstavljena projektna baza realiziranih projekata, projekata u provedbi i planiranih projekta Grada.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, Ante Dabo prezentirao je projekte naglasivši važnost poslovne suradnje jedinica lokalne samouprave s jedinicama regionalne samouprave i ministarstvima.

Pomoćnica ministra, Tajana Huzak pohvalila je dosadašnji rad i strateški pristup u formiranju novih ideja i planiranju budućih projekata čime je Grad Novalja dobio punu podršku Uprave za otoke i cijelog Ministarstva u daljnjem radu i razvoju.
Galerija slika:

Podijeli:  


Top