×

UVODNA KONFERENCIJA "ZAŽELIMO MOŽEMO"

Wednesday, 26. April 2023  |   Grad Novalja  |   828

Dana 24. travnja 2023. godine, u Kongresnoj dvorani Hotela Olea, održana je uvodna konferencija projekta „Zaželimo, možemo“, koji ima za cilj uključivanje žena u nepovoljnom položaju na tržište rada kroz pružanje podrške i poboljšanje kvalitete života osobama starije životne dobi i osobama s invaliditetom.

Projekt vrijedan 58.505,82 EUR financiran je u iznosu od 85% iz Europskog socijalnog fonda, točnije iz Programa „Zaželi - program zapošljavanja žena“ i 15% iz državnog proračuna te će trajati 8 mjeseci - od prosinca 2022. do kolovoza 2023. godine. U navedenom razdoblju je zaposleno 9 žena koje će brinuti o 54 korisnika.

Nazočne je u ime gradonačelnika Grada Novalje Ivana Daba pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Matej Gušćić i zahvalio svima koji su se odazvali na rad u ovom projektu, koji je osim financijske pomoći i humanog karaktera.

„Projekt je proveden je u suradnji s Područnim uredom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Gospić i Hrvatskim zavodom za socijalni rad Senj, kao i Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike - u funkciji upravljačkog tijela i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - u funkciji provedbenog tijela. Grad Novalja, kao nositelj Projekta, je prepoznao njegovu važnost i nastojat će nastaviti s istim aktivnostima u mogućnostima kakve budu dostupne“, istaknula je voditeljica projekta Margareta Škunca Čepulo.Po završetku Konferencije, nazočne je pozdravila i voditeljica Udruge za pomoć u kući starijim osobama grada Novalje - "Providenca" Ivana Žunić Lončarić i iskoristila priliku da zahvali svim donatorima koji su omogućili kupnju prijeko potrebnog automobila za potrebe Udruge.
Galerija slika:

Podijeli:  


Top