×

Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Novalje od 25.03.

Srijeda, 25. Ožujak 2020  |   Grad Novalja  |   224

Dana 25. ožujka 2020.g. Stožer civilne zaštite Grada Novalje održao je svoju redovnu dnevnu sjednicu putem videokonferencije.

Svi nazočni članovi Stožera podnijeli su dnevno izvješće o situaciji iz područja njihove nadležnosti a vezano uz koronavirus.

Utvrđeno je da je na području Grada Novalje situacija nepromijenjena te da i dalje nema zaraženih osoba.

Stožer civilne zaštite Grada Novalje pokrenuo je psihološku pomoć osobama u samoizolaciji te svima kojima je u ovim teškim trenucima ista potrebna. Psihološka pomoć organizirana je uz pomoć gosp. Tvrtka Marasa prof. psihologije koji se osobno stavio u službu građana Novalje.

Stožer je započeo sa izdavanjem propusnica. Do sada je izdano 10 propusnica za privremeno napuštanje i dolazak na otok.

Zbog problema sa kojima se susreću volonteri Crvenog križa a koji se odnose na čekanje u redovima ispred trgovina, ljekarna i sl., Stožer CZ Grada Novalje donio je Odluku o prednosti ulaska volontera u trgovine, ljekarne, mesnice, pekare i sl.

Možemo očekivati, kad vremenske prilike to dozvole, da će u luku Novalja možda biti uplovljavanja ribarica. Stožer će u suradnji sa Lučkom upravom izraditi protokol o načinu iskrcaja ribe te o načinu dostave robe na brod za potrebe ribara (koji neće moći sići sa brodova).

Policijska uprava je izvijestila da je ured za izdavanje dokumenata zatvoren za rad sa strankama. Prijave boravišta može se prijaviti putem telefona ili e-maila.

Prostor NK Novalje određen je kao privremeni rezervni prostor za DVD Novalju u slučaju kontaminacije prostora DVD-a Novalje. Jedno vozilo DVD-a potpuno je dezinficirano i pripremljeno za postupanje.

Crveni križ je izvijestilo da broj korisnika i domaćinstava kojima pomažu volonteri raste. Sada ima oko 80 domaćinstava na području Grada Novalje. U rad je uključeno preko 50 volontera od kojih je u ovom trenutku 20 operativnih a ostali su u pripravnosti.

Komunalno društvo Arburoža će osigurati 4 osobe za potrebe ukopa pokojnika (s obzirom da su sprovodi, osim najuže obitelji, zabranjeni).

Ovim putem Stožer civilne zaštite Grada Novalje zahvaljuje se gosp. Josipu Vranješeviću i Robertu Lipeju – Klariću koji su za potrebe Stožera civilne zaštite stavili na raspolaganje svoje smještajne kapacitete bez naknade te gospodinu Xhemilu Bajramiju koji je ponudio Stožeru dva vozila sa svojim djelatnicima te besplatnu proizvodnju i distribuciju kruha (ukoliko bi to Stožer civilne zaštite zatražio), dok traje situacija s koronavirusom.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA NOVALJE
Gradonačelnik, Ante Dabo




Podijeli:  


Top