×

Grad Novalja donosi mjeru za očuvanje radnih mjesta

Utorak, 24. Ožujak 2020  |   Grad Novalja  |   4007

Obavijest poduzetnicima Grada Novalje - Mjera za očuvanje radnih mjesta uzrokovanih posebnim okolnostima uvjetovanih koronavirusom COVID - 19

Uslijed novonastale situacije i posljedica uzrokovanih posebnim okolnostima uvjetovanih koronavirusom COVID – 19, a nastavno na paket gospodarskih mjera Vlade RH koje se odnose na zadržavanje radnih mjesta u najugroženijim sektorima, Grad Novalja najavljuje Mjeru potpore za očuvanje radnih mjesta koja će biti nadopuna Mjeri Vlade RH.

Mjera potpore za očuvanje radnih mjesta odnosi se na poslodavce pogođene učincima koronavirusa COVID 19 u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane i pića, te poslodavce koji ne mogu obavljati djelatnost sukladno Odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Odgoda plaćanja doprinosa na plaće za sve one koji koriste Vladine mjere može biti razlogom ne prijavljivanja na mjeru jer odgoda ne oslobađa naknadnog plaćanja obveza. Stoga će mjere Grada ići u pravcu financiranja doprinosa na plaću po svakom zaposlenom radniku.

Visina subvencije bit će jednaka iznosu doprinosa na plaću po svakom djelatniku ali do maksimalnog iznosa isplaćenih doprinosa za mjesec veljaču 2020.

Pravo na subvenciju imati će svi subjekti koji koriste mjeru Vlade RH, a koji obavljaju djelatnost na području Grada Novalje
Razdoblje i trajanje potpore je od 1. ožujka 2020. godine i dalje, a najduže do tri mjeseca.

Detaljne informacije će biti objavljene najkasnije do petka 27. ožujka.
Podijeli:  


Top