×

MEĐUNARODNI NOGOMETNI KUP OLEA U-17 U NOVALJI

Petak, 22. Listopad 2021  |   Grad Novalja  |   360

Od 18. do 21. listopada 2021. g. u Novalji je održan Međunarodni nogometni kup „Olea U-17“. Nastupile su momčadi Dinama, Olimpije, Rijeke, Vojvodine, Slaven Belupa i Osijeka, podijeljene u dvije skupine.

U organizaciji tvrtke Hoteli MLd.o.o i NK Novalja uz pokroviteljstvo HNS-a, Grada Novalje i TZ Grada Novalje, sve sudionike turnira pozdravio je gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo.

NK Novalja osnovan je 1993. godine, a najveći uspjeh našeg kluba bio je osvajanje naslova prvaka Druge lige Jug u sezoni 2004/05 što nas čini jedinim klubom sa otoka Paga koji je igrao u 2. ligi. Svaki klub priča svoju priču, a mi se možemo pohvaliti činjenicom kako smo prvi u hrvatski nogomet uveli brazilske igrače, čak šestorica su nastupala za Novalju. Isto tako, volio bih istaknuti kako je izgradnja stadiona dugo godina bio želja stanovnika Grada Novalje stoga se izgradnjom stadiona Cissa, nazvanom prema davno potonulom gradu, želja ostvarila, a Grad Novalja je dobio priliku ozbiljno pristupiti svijetu sporta.

Konstantno ulagati u razvoj sporta iznimno je važno, ali bitno je naglasiti kako je potrebno cijeniti vrednote i uvažavati ljude koji su na bilo koji način doprinijeli razvoju sporta. Teško je pričati o povijesti NK Novalja, a ne prisjetiti se pritom Anselma Šonja, prerano preminulog perspektivnog nogometaša našeg kluba stoga predlažem da se nagrada za Fair play ovog turnira nazove po njemu, riječi su gradonačelnika Ivana Daba.

Gradonačelnik je nazočne upoznao i sa brojnim projektima na području Grada Novalje, bilo je govora i o uspješnoj turističkoj sezoni, kao i o pripremama za nadolazeću. Svim sudionicima poželio je puno sportske sreće i dobrih poteza na terenu.

Predsjednik organizacijskog odbora turnira Ivica Lukanović zahvalio je gradonačelniku na dobrodošlici i kvalitetnim uvjetima koji su osigurani svim sudionicima.

U Novalji postoje idealni uvjeti za daljnji razvoj sporta, drago nam je vidjeti kako grad sve to prati i pomaže u organizaciji različitih aktivnosti. Ovo je tek prvi u nizu turnira i događanja koja ovdje planiramo i u budućnosti. Na turniru će se moći gledati dobar nogomet i nadamo se da će Novaljci to prepoznati – dodao je Ivica Lukanović.

Zadovoljstvo organizatora i sudionika Međunarodnog nogometnog kupa „Olea U-17" učinit će ovaj turnir tradicionalnim te je već započela organizacija turnira za 2022. g., zaključio je gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo.
Galerija slika:

Podijeli:  


Top