×

GRADONAČELNIK POTPISAO SPORAZUM S HT-OM ZA ŠIROKOPOJASNI INTERNET

četvrtak, 18. siječnja 2024  |   Grad Novalja  |   485

U cilju unaprjeđenja širokopojasne infrastrukture i poticanja digitalnog razvoja, gradonačelnik Ivan Dabo u ime Grada Novalje potpisao je jučer Sporazum o partnerstvu s Hrvatskim Telekomom.


Ova suradnja korak je bliže uvođenju širokopojasnog interneta na području grada Novalje s pripadajućim naseljima. Projektom se planira uvođenje mreža velikog kapaciteta u kućanstva i objekte javne i poslovne namjene, čime će se omogućiti bolja i veća dostupnost usluge.

Grad Novalja prethodno je izradio Plan razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa u projektnom području Novalja koji je usklađen s inicijalnim planom implementacije Nacionalnog programa razvoja širokopojasne agregacijske infrastrukture, kao preduvjetom razvoja pristupnih mreža za koje je Hrvatski Telekom iskazao interes na ovom području.

Nakon što se provede evaluacija projektnog prijedloga kojeg podnosi Hrvatski Telekom i odobrenja provedbe projekta od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, očekuje se potpisivanje Ugovora o provedbi širokopojasne infrastrukture.
Podijeli:  


Top