×

ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA UPRAVE JADROLINIJE

Petak, 17. Rujan 2021  |   Grad Novalja  |   1147

U ponedjeljak, 13. rujna 2021. g. održan je radni sastanak kojem su prisustvovali gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo, voditeljica Odsjeka za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Gordana Vuković, predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta, izvršni direktor za opće poslove Jadrolinije Mladen Koturović, izvršni direktor za komercijalne i operativne poslove Zvonimir Matić i rukovoditelj Službe operative linija Damir Oparov.

Na radnom sastankuraspravljalo se o:

- Turističkoj sezoni 2021.
- Uspostavljanju nacionalne katamaranske linije Rijeka - Rab - Novalja - Zadar i
međunarodne brzobrodske linije Ancona -Zadar
- Izgradnji višenamjenskog objekta na Žigljenu

Osvrt na protekle mjesece i pregled trenutnog stanja turističke sezone podijelio je sa sudionicima sastanka gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo istaknuvši suradnju Jadrolinije i Grada Novalje kao jedan od ključnih elementa u organizaciji turističke sezone.

Na sastanku se raspravljalo o povezanosti te međusobnom utjecaju prometa na kvalitetu života domicilnog stanovništva kao i o utjecaju na turizam stoga je predloženo uvođenje i pokretanje nacionalne linije Rijeka - Rab - Novalja - Zadar i međunarodne brze linije Ancona - Zadar.

Voditeljica odsjeka za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Gordana Vuković u svojem je izlaganju predstavila idejno rješenje izgradnje višenamjenskog objekta na trajektnom pristaništu Žigljen. Realizacijom ovog projekta trajektno pristanište Žigljen dobilo bi popratne sadržaje te bi se omogućilo podizanje standarda i funkcioniranje pristaništa na visokoj razini.
Podijeli:  


Top