×

25. GODIŠNJICA DOBIVANJA STATUSA GRADA

Ponedjeljak, 17. Siječanj 2022  |   Grad Novalja  |   8

Današnji dan povijesni je datum za grad Novalju. Na blagdan sv. Antuna Pustinjaka, 17. siječnja 1997. godine, tadašnja općina Novalja dobila je status grada koji joj je donio vjetar u leđa i time postala jedan od najvažnijih središta otoka Paga.

Od 1997. godine Novalja bilježi stalni porast stanovništva, profilirala se u važno turističko odredište, a danas spada u jedno od najpoželjnijih mjesta za život. Osim turizma razvija se u gospodarskom i kulturnom segmentu što ju čini gradom po mjeri svakog čovjeka.

Rezultat koji imamo danas predstavlja dvadeset pet godina neprestanog rada i ulaganja u naš grad - grad koji volimo i živimo svaki dan. Od male općine na otoku Pagu postali smo jedno od najvažnijih središta, kako otoka, tako i Ličko-senjske županije. Razlog tome su svakako i vlastiti prihodi koje je Grad Novalja uložio u gospodarski razvoj i time postao najrazvijeniji mali, otočki grad u Hrvatskoj.

Želja nam je nastaviti pozitivan trend rasta koji danas imamo, razvijati našu zajednicu, te i dalje biti grad u koji će se stanovništvo doseljavati i graditi svoju budućnost.

Grad čine stanovnici, a gradska uprava na čelu s gradonačelnikom će učiniti sve kako bi svaki stanovnik imao dobre uvjete za život u našem gradu.
Svim žiteljima grada Novalje čestitam 25. obljetnicu dobivanja statusa grada!


GRADONAČELNIK
Ivan Dabo
Podijeli:  


Top