×

Obavijest o provođenju obvezatne preventivne adulticidne deratizacije

Ponedjeljak, 15. Lipanj 2020  |   Grad Novalja  |   518


Poštovani građani!
Obavještavamo vas da će se u noći 16.06.2020. / 17.06.2020. na području GradaNovalje provoditi sustavne preventivne mjere ADULTICIDNE DEZINSEKCIJE (suzbijanje letećih insekata ).

Mjereadulticidne dezinsekcije će se provoditi prizemnom ULV METODOM hladnog zamagljivanja sa vozila koje se sporokreće i ima rotacijsko svjetlo.

Za provedbu radova koristiti će se isključivo pripravciproizvođača koji su registrirani za ovu namjenu te posjeduju rješenjaMinistarstva zdravstva i ostale potrebne dozvole za primjenu u RepubliciHrvatskoj. Svi pripravci će se primjenjivati sukladno uputama proizvođača,pravilima struke te prema preporukama Programa mjera obvezatne preventivne dezinfekcije,dezinsekcije i deratizacije za područje Grada Novalje u 2020. godini.

Kakobi se zadane mjere provele uspješno potrebna je suradnja svih stanovnika GradaNovalje, te pridržavanje sljedećih mjera:
- odstraniti svu stajaću vodu iz svojih dvorišta,
- obavijestiti pčelare o provođenju adulticidnedezinsekcije (bilo bi poželjno da pčelari drže svoje pčele zatvorene ukošnicama),
- u terminu adulticidne dezinsekcije savjetuje sepojačan oprez u prometu.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju zasljedeći povoljniji termin.
Podijeli:  


Top