×

30 GODINA GRADA NOVALJE

Saturday, 15. April 2023  |   Grad Novalja  |   378

Grad Novalja dobio je status jedinice lokalne samouprave dana 16. travnja 1993. godine. Tim povodom sinoć je u Kulturnom centru "Gozdenica" održana Svečana akademija s bogatim kulturnim i umjetničkim programom.

“Značaj toga dana - 16. travnja 1993. godine, kojeg možemo nazvati i stožernim danom, je u tome da smo dobili svoju samostalnost. Svi članovi osam saziva gradskog i općinskog vijeća, članovi gradskog poglavarstva, predsjednici gradskih i općinskih vijeća, zamjenici gradonačelnika, svi članovi gradskih tvrtki, udruga i mjesnih odbora, kao i djelatnici Gradske uprave dali su veliki doprinos u proteklih 30 godina i na tome im zahvaljujem”, zaključio je gradonačelnik Ivan Dabo.

Novalja je status samostalne jedinice lokalne samouprave – općine dobila po stupanju na snagu Zakona o područjima županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj, a 17. siječnja 1997. godine istim zakonom dobila je status grada koji joj je donio vjetar u leđa i time je postala jedan od najvažnijih središta otoka Paga.
Galerija slika:

Podijeli:  


Top