×

NOVA SREDSTVA ZA OBNOVE LUKA I POMORSKOG DOBRA

ponedjeljak, 11. rujna 2023  |   Grad Novalja  |   19

Danas je u Sali za sastanke Ličko-senjske županije upriličeno potpisivanje Ugovora o sufinanciranju ulaganja na pomorskom dobru u 2023. godini. Ispred Grada Novalje, ugovor je potpisala pročelnica Upravnog odjela za poslove lokalne samouprave i uprave Silvija Hodak Tauzer. Tom prigodom, župan Ernest Petry istaknuo je kako je Ličko-senjska županija za ovu namjenu osigurala 225.497 eura.

Riječ je o ulaganjima u luke i pomorska dobra na području Ličko-senjske županije, kroz investicije koje su predložili gradovi i općine, odnosno Gradovi Senj i Novalja te Općina Karlobag. Na temelju Programa sufinanciranja projekata uređenja, izgradnje i održavanja pomorskog dobra na području Ličko-senjske županije za 2023. godinu, 8. ožujka 2023. godine raspisan je Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje kapitalnih projekata na pomorskom dobru. Prihvatljivi korisnici sredstava su jedinice lokalne samouprave i lučke uprave kojima je osnivač Županija, a koje provode projekte razvoja javne infrastrukture na pomorskom dobru, sanaciju pomorskog dobra ili projekte uređenja pomorskog dobra.

Kroz dosadašnja ulaganja, za potrebe Lučke uprave Novalja izdvojeno je 59.700 eura. Jednako toliko izdvojeno je i za potrebe uređenja plaža u općini Karlobag. Za potrebe Lučke uprave Senj osigurano je 41.497 eura, dok je za Gradove Senj i Novalju pojedinačno osigurano 30 tisuća eura, odnosno 35 tisuća.
Galerija slika:

Podijeli:  


Top