×

Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Novalje od 12. 04. 2021.

Ponedjeljak, 12. Travanj 2021  |   Grad Novalja  |   281

Dana 12. travnja 2021.g. Stožer civilne zaštite Grada Novalje održao je sjednicu putem videokonferencije na temu aktualne situacije s pandemijom bolesti COVID 19.
Na današnji dan na području Grada Novalje imamo 28 aktivnih slučajeva zaraze korona virusom (od toga 6 osoba danas izlazi iz izolacije). 20 osoba je sa područja Grada Novalje a 8 osoba je trenutno zatečeno u Novalji (radnici ili vlasnici kuća za odmor).

Svi članovi Stožera složili su se da, bez obzira na porast broja zaraženih, situacija u Novalji nije alarmantna i neće se donosit nikakve posebne mjere. Stanje sa brojem pozitivnih osoba redovno se prati i ukoliko bi se situacija pogoršala Stožer će pravovremeno reagirati s uvođenjem novih mjera.

Od početka rujna 2020. godine Stožer je svakodnevno u kontaktu s ravnateljem O. Š. „A. G. Matoša“ Novalja i zajednički se procjenjuje situacija. Trenutno imamo 7 djece u izolaciji zbog kontakta s oboljelima. Za sada je stanje zadovoljavajuće te će škola i dalje raditi redovno.

Također, Stožer je redovito u kontaktu i sa ravnateljicom Dječjeg vrtića „Carić“ Novalja te ravnateljicom SŠ „Bartol Kašić“ u Pagu.

Ovdje još možemo istaknuti i da su svi korisnici Doma za starije i nemoćne „Lanterna“ u Novalji cijepljeni.

Apeliramo na sve naše sugrađane da se pridržavaju svih protuepidemijskih mjera propisanih odlukama Nacionalnog stožera CZ.

Inače, Stožer CZ Grada Novalje u veljači je započeo sa pripremama za nadolazeću turističku sezonu. Razmatramo nekoliko različitih scenarija koje bi primijenili a ovisiti će o trenutnoj situaciji sa pandemijom odnosno o sustavu tzv. COVID putovnica.

Održali smo i nekoliko sastanaka sa pojedinim turističkim djelatnicima. U suradnji sa Turističkom zajednicom Grada Novalje pripremit ćemo se i za ovu turističku sezonu.

Donosimo i podatke o broju zaraženih od početka ove godine:
-U 2021.g. na području Grada Novalje ukupno su 72 osobe zaražene korona virusom (od toga 22 osobe bez prebivališta u Novalji – radnici ili vlasnici kuća za odmor)
-Od 16. ožujka 2021. (tzv. 3. val) imamo ukupno 43 osobe zaražene korona virusom (od toga 13 osoba bez prebivališta u Novalji)


STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA NOVALJE

▪ Kontakti Stožera civilne zaštite Grada Novalje:
e-mail
ured.gradonacelnika@novalja.hr
marijan.suljic@novalja.hr
m.vidusin@novalja.hr

Brojevi telefona
▪ Epidemiolog 091/ 504 - 49 - 17
▪ COVID ambulanta u Novalji 099/ 752 - 30 - 50
▪ Jedinstveni broj za hitne službe 112
▪ Pozivni centar za pitanja o koronavirusu 113
▪ Gradsko društvo Crvenog križa Pag www.gdckpag.hr/
▪ Informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na web stranici www.koronavirus.hr
▪ Hrvatski zavod za javno zdravstvo, najnovije preporuke https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/




Podijeli:  


Top