×

NOVALJA PONOVNO DOVODI CRO RACE I BICIKLISTIČKE ASOVE NA PAG

srijeda, 10. travnja 2024  |   Grad Novalja  |   220

Ususret najvažnijoj biciklističkoj utrci u Hrvatskoj, danas je u Gradskoj vijećnici potpisan novi Sporazum o suradnji između tvrtke TOP SPORT EVENTS, organizatora utrke i Grada Novalje koji je prošle godine postao prvi otočni domaćin cilja u povijesti utrke. Uz direktora utrke CRO Race Vladimira Miholjevića Sporazum o suradnji potpisali su gradonačelnik Grada Novalje i predsjednik Turističke zajednice Grada Novalje Ivan Dabo te direktorica Turističke zajednice Grada Novalje Marina Šćiran. Time su ujedno započele i pripreme za CRO Race 2024. koji će bit održan od 1. do 6. listopada, a prema najavama organizatora i očekivanjima publike, pred nama je još jedno snažno izdanje.

Izuzetno mi je zadovoljstvo što će Grad Novalja i ove godine biti domaćin jedne od etapa, odnosno što nas je tvrtka TOP SPORT EVENTS prepoznala kao značajnog partnera u realizaciji ovog vrhunskog sportskog doživljaja. Ponovni dolazak najjačih imena iz svijeta biciklizma na Mjesečev otok nanovo će potvrditi našu prisutnost na svjetskoj biciklističkoj mapi. Potpisivanje ovog Sporazuma o suradnji ujedno nas približava i korak bliže našem cilju da pozicioniramo Novalju kao destinaciju aktivnog turizma, a oduševljenje sugrađana i turista prošlogodišnjom utrkom potiče nas da i ove godine budemo sjajni domaćini“, izjavio je Ivan Dabo, gradonačelnik Grada Novalje.

Drago mi je što je Novalja prepoznala međunarodni značaj utrke u kontekstu promocije te potencijal i benefite koje utrka nudi jer je cilj CRO Racea od samih početaka bio, uz sportski segment, osigurati i dodatnu vrijednost za sve partnere. Utrku smo zadržali na otoku i ove godine zbog toga što Novalja opravdava naša očekivanja i povjerenje, a to nam kao organizatorima puno znači“, izjavio je Vladimir Miholjević, direktor utrke CRO Race.

Od kolikog je turističkog značaja biciklistička utrka CRO Race naglasila je i direktorica Turističke zajednice Grada Novalje, Marina Šćiran: „Prošle smo godine bili domaćin cilja druge etape, a sudjelovanje na devetom izdanju CRO Race utrke pruža nam zbilja unikatnu priliku da domaćoj i svjetskoj javnosti još jednom približimo zbilja prekrasne kadrove Novalje i ambijent cijelog otoka Paga. Novalja je, zahvaljujući dugoročnom fokusu na aktivni i sportski turizam, izgradila novu viziju turističkog razvoja“ rekla je.
Ova suradnja ne samo da promovira Novalju na nacionalnoj i globalnoj sceni, privlačeći sportske entuzijaste i turiste, već nudi i izmjenu iskustava i znanja u organizaciji sportskih događaja, što dugoročno može dovesti do poboljšanja sportske infrastrukture i turističke ponude Novalje i Paga.
Galerija slika:

Podijeli:  


Top