×

U NOVALJI ODRŽANA KONFERENCIJA MLADI KAO POKRETAČI MODERNOG TURIZMA

Ponedjeljak, 07. Studeni 2022  |   Grad Novalja  |   11

Na prvoj konferenciji koja se bavi mladima kao važnoj turističkoj niši govorili su najvažniji akteri hrvatskog turizma, koji su zaključili da se Zrće kao party destinacija treba dalje brendirati inovativnim sadržajem.


Novalja kao destinacija mladih željnih zabave zaslužuje imati priznatu ulogu na turističkoj karti Hrvatske i svijeta. Modernom pristupu u organizaciji evenata, svjetski poznatim DJ imenima te visokokvalitetnom produkcijom utrli smo put ne samo destinaciji Novalje, već i mnogim drugim destinacijama koje se pronalaze u ovoj posebnoj turističkoj niši. Svjesni smo negativnih konotacija koje takav proizvod nosi sa sobom, no tu smo da ih rješavamo, te istovremeno ispravimo vrlo često pogrešno prikazanu sliku fenomena Zrće. Zajedno s Turističkom zajednicom grada Novalje želimo dati kvalitetnu notu tom posebnom obliku turizma zahvaljujući inovativnom pristupu, podržavanjem i sudjelovanjem u stvaranju dodatnog turističkog sadržaja, istaknuo je gradonačelnik Novalje, Ivan Dabo u pozdravnom govoru na konferenciji Mladi kao pokretači modernog turizma koja se održala u Hotelu Olea u Novalji.

„Daljnjim iskoracima u kvaliteti, Zrće će kao destinacija zasigurno davati bolje gospodarske i financijske efekte. Vrijeme je da demistificiramo priče o Zrću kako bi ovaj vid turizma za mlade bio konačno prepoznat, ali i priznat jer je Zrće, priznali mi to ili ne, perjanica europskog i svjetskog party turizma“, istaknuo je gradonačelnik Dabo na prvoj panel diskusiji „Turizam mladih – trendovi koji pomiču granice“ na kojoj su, uz gradonačelnika Dabu, sudjelovali: Dubravka Šuica, potpredsjednica Europske komisije i Povjerenica za demokraciju i demografiju, koja se u panel uključila iz Bruxellesa, Maja Vidović, načelnica Sektora za turističke zajednice u Ministarstvu turizma i sporta te doc. dr. sc., Katarina Miličević, s European Master in Tourism Managementpri Sveučilištu u Ljubljani.

Na drugom panelu „Hrvatska kao destinacija mladih: Najbolji primjeri uspješnosti“ razgovarali su direktorica Turističke zajednice Grada Novalje, Marina Šćiran Rizner, osnivač Sonus festivala Dalibor Oliver Zjačić, voditeljica Odjela za globalni PR Hrvatske turističke zajednice, Lucijana Natalija Jerković, te direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije, Rujana Bušić Srpak, koja je govorila o svojim iskustvima u aktivnostima, koje turistička zajednica provodi u Vukovarsko-srijemskoj županiji kao i u klasteru Slavonija.


Na trećem panelu „Mladi turisti – budućnost obiteljskog turizma“ gostovali su Client Service Director iz marketinške agencije Bruketa&Žinić, Maša Ivanov kao i direktor jednog od najvećih kampova u Hrvatskoj, Kampa Straško, Grga Kodrić, dok su na četvrtom panelu „Glazba i njen utjecaj na turizam“ gostovali suvlasnik klubova Papaya, Aquarius i Nomad, Ivan Bušljeta, vlasnik klubova Kalypso i Tattva, Boris Šuljić, Martin Reitstätter, osnivač festivala Austria Goes Zrće i Bavaria Goes Zrće te osnivač Hideout festivala, Steven Allison.

Novalja je ove godine premašila dosad rekordnu 2019. godinu, a ostvaren je i rast noćenja domaćih gostiju od 14%, dok su strani gosti imali 9% više noćenja nego li prije tri godine. Najviše gostiju u Novalju tradicionalno dolazi iz Njemačke, njih više od 75.000, slijede Slovenci s 39.849 gostiju, dok su na trećem mjestu Talijani, kojih je ove godine stiglo više od 41.000. Rezultate ove rekordne sezone predstavili su dan nakon konferencije o mladima, gradonačelnik Novalje Ivan Dabo i direktorica Turističke zajednice grada Novalje, Marina Šćiran Rizner.


Prvu konferenciju o mladima organizirali su Grad Novalja i Turistička zajednica grada Novalje, pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice. Suorganizator je marketinška agencija Bella Event.
Galerija slika:

Podijeli:  


Top