×

Transparentnost proračuna Grada Novalje ocijenjena s 5

Petak, 03. Srpanj 2020  |   Grad Novalja  |   278

Institut za javne financije predstavio je rezultate istraživanja PRORAČUNSKA TRANSPARENTNOST ŽUPANIJA, GRADOVA I OPĆINA:STUDENI 2019.-TRAVANJ 2020.G.

U šestom ciklusu istraživanja Institut za javne financije ponovno je analizirao i ocijenio transparentnost proračuna svih županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj. Prema istraživanju Grad Novalja ocijenjen je s ocjenom izvrstan 5, za otvorenost proračuna čime je svrstan na listu najtransparentnijih gradova u Hrvatskoj.

Transparentnost podrazumijeva potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu i omogućuje kontrolu prikupljanja i trošenja javnog novca. Objavljivanjem rezultata želi se ukazati na važnost proračunske transparentnosti kojom se poboljšava komunikacija i povjerenje građana u lokalne vlasti, ali i potiče odgovornost lokalnih vlasti.

Na mrežnim stranicama Instituta za javne financije predstavljena je interaktivna karta Hrvatske na kojoj možete vidjeti stanje u svakoj pojedinoj jedinici lokalne samouprave.
Galerija slika:

Podijeli:  


Top