×

Obavijest o provođenju obvezatne preventivne adulticidne dezinsekcije

Četvrtak, 01. Kolovoz 2019  |   Grad Novalja  |   566

Poštovani građani!
Obavještavamo Vas da će se u noći 06.08.2019/07.08.2019 godine započeti s provođenjem obvezatne preventivne adulticidne dezinsekcije na području Grada Novalje. Ista će se provoditi sljedeći dan u noći 07.08.2019/08.08.2019. godine.

Mjere adulticidne dezinsekcije će se provoditi prizemnom ULV METODOM hladnog zamagljivanja s vozila koje se sporo kreće i ima rotacijsko svjetlo.

Za provedbu radova koristit će se isključivo pripravci proizvođača koji su registrirani za ovu namjenu te posjeduju rješenja Ministarstva zdravstva i ostale potrebne dozvole za primjenu u Republici Hrvatskoj. Svi pripravci će se primjenjivati sukladno uputama proizvođača, pravilima struke te prema preporukama Programa mjera obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije za područje Grada Novalja u 2019. godini. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju za sljedeći povoljniji termin.

Kako bi se zadane mjere uspješno provele potrebna je suradnja svih stanovnika Grada Novalje te pridržavanje sljedećih mjera:
- odstraniti svu stajaću vodu iz svojih dvorišta
- treba obavijestiti pčelare o provođenju adulticidne dezinsekcije (bilo bi poželjno da pčelari drže svoje pčele zatvorene ukošnicama)
- u terminu adulticidne dezinsekcije savjetuje se pojačan oprezu prometu
Podijeli:  


Top