×

Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Novalje od 01.04.

Srijeda, 01. Travanj 2020  |   Grad Novalja  |   120

Dana 1. travnja 2020.g. Stožer civilne zaštite Grada Novalje održao je svoju dnevnu sjednicu putem videokonferencije.

Svi nazočni članovi Stožera podnijeli su dnevno izvješće o situaciji iz područja njihove nadležnosti a vezano uz epidemiju koronavirusa. Izvješće su podnijeli i svi povjerenici civilne zaštite.

Nakon konzultacija sa Županijskim stožerom civilne zaštite i dežurnim epidemiologom Županijskog zavoda za javno zdravstvo, izdana je mjera samoizolacije za pet osoba iz ureda gradonačelnika, uključujući gradonačelnika i zamjenika, u vremenskom periodu od posljednjeg dolaska inficirane osobe u upravnu zgradu grada (petak 27.03.) do idućeg petka 10. travnja. Tijekom jutra specijalizirana tvrtka izvršila je dezinfekciju upravne zgrade grada i svi uredi gradske uprave neće raditi do ovog kraja tjedna. Od idućeg ponedjeljka rad gradskih službi bit će nastavljen u smanjenom obimu, poštivajući protuepidemijske mjere ali kao i prošli tjedan, bez mogućnosti primanja stranaka.

Na području Grada Novalje za sada nema osoba koje su zatražile liječničku pomoć a vezano za situaciju od jučer od kada su u Novalji evidentirane dvije osobe zaražene koronavirusom. Stanje oboljelih sugrađana je dobro i nadalje sa blažim oblikom oboljenja.

Načelnik Stožera gosp. Ivica Supić zatražio je razrješenje sa mjesta načelnika te je na mjesto načelnika Stožera civilne zaštite Grada Novalje imenovan zamjenik gradonačelnika, gosp. Marijan Šuljić.

Utvrđeno je da u dijelu javnosti primijećena povećana zabrinutost i strah zbog pojave korona virusa u Novalji. Nažalost svjedočili smo sramotnom i krajnje neprihvatljivom govoru pojedinaca na društvenim mrežama. Stožer apelira na sve građane koji koriste društvene mreže da prenose isključivo provjerene informacije i da u svojim komentarima ne koriste uvredljive i ružne riječi. Jer, javno komuniciranje putem društvenih mreža predstavlja kulturu svakog pojedinca ali i Grada Novalje u cjelini.

Stožer CZ Grada Novalje radi redovno. Dana 31. 03. izdano je ukupno 6 propusnica napuštanja otoka iz obiteljskih razloga (odnosno još 4 nakon jučerašnjeg priopćenja).

Stožer civilne zaštite Grada Novalje donio je Odluku o broju kupaca koji mogu istovremeno boraviti u pojedinoj trgovini na području Grada Novalje, te će se ista dostaviti i trgovinama.


STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA NOVALJE
Gradonačelnik, Ante Dabo




Podijeli:  


Top