×

Savjetovanje za uzgajivače ovaca i koza

Četvrtak, 20 Listopad 2016  |   Grad Novalja  |   208

Udruga uzgajivača ovaca i proizvođača paškog sira „Zaglava“ poslala je poziv kojeg objavljujemo u cijelosti.



Pozivamo sve zainteresirane građane na 18. Savjetovanje za uzgajivače ovaca i koza i 17. Izložbu hrvatskih ovčjih i kozjih sireva, u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije, Hrvatskog saveza uzgajivača ovaca i koza i Udruge uzgajivača ovaca i proizvođača paškog sira „Zaglava“, dana


24. i 25. listopada 2016. godine u hotelu Luna u Jakišnici


Sudionicima savjetovanja, uzgajivačima ovaca i koza i proizvođačima hrvatskih ovčjih i kozjih sireva, predavanja iz područja provedbe uzgojno selekcijskih programa, preventive i zdravstvene zaštite ovaca i koza, tehnologije proizvodnje i prerade ovčjeg i kozjeg mlijeka, hranidbe, držanja i njege ovaca i koza, održat će stručnjaci sa Agronomskog i Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.


U sklopu provedbe EU projekta Grass Croatia sufinanciranog od strane Europske komisije, Goran Lipavić, dipl. ing., 24. listopada 2016. u 18 sati, prezentirat će Agrokolišne mjere Zajedničke poljoprivredne politike EU, Mjeru 10 - Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene. Uzgajivači imaju na raspolaganju sredstva iz programa ruralnog razvoja za ostvarivanja potpora za izvorne i zaštićene pasmine ovaca i koza, radi zaštite i poboljšanja okoliša na svom gospodarstvu, u sklopu cilja Zajedničke poljoprivredne politike EU za postizanja održive poljoprivredne proizvodnje, očuvanja biološke raznolikosti ruralnih područja, zaštite okoliša i očuvanja života na selu u skladu s prirodom. Ovim predavanjem usmjerit ćemo uzgajivače na korištenje sredstava za Mjeru 10., otvoriti raspravu i pružiti sve potrebne informacije kako bi lakše iskoristili potpore na raspolaganju.


Na ovogodišnjoj ocjeni sireva Stručno povjerenstvo za ocjenu, ocijenilo je ukupno 34 proizvoda od ovčjeg i kozjeg mlijeka.


Na 17. Izložbi ovčjih i kozjih sireva dodijeliti će se priznanja proizvođačima najbolje ocjenjenih sireva i šampionima izložbe, dok će najbolji sirevi biti izloženi i ponuđeni na degustaciju.



Program i raspored predavanja možete vidjeti u linku niže ↓


Dokumenti:


Podijeli:  


Top